Beter vlees van Weidevee

Zekerheden die tellen.

​​​​​​​Dierenwelzijn is bij uitstek een thema waarnaar de bewuste consument steeds kritischer kijkt. Voor iedereen die vlees verkoopt − en dat ook in de toekomst met succes wil blijven doen − is dit een ontwikkeling om rekening mee te houden. 

Daarom is het goed om te weten dat u nu kunt kiezen voor rundvlees met het Weidevee-keurmerk: vlees van uitstekende kwaliteit, van koeien die aantoonbaar een bovengemiddelde kwaliteit van leven hebben gehad.
Het Weidevee-keurmerk vormt voor u (en de bewuste consument!) het bewijs dat de koeien waarvan het vlees afkomstig is ten minste 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag hebben kunnen grazen op een weide met voldoende ­grasaanbod (onder andere vastgelegd in de Algemene Voorwaarden van de Stichting ­Weidegang).

Bovendien maakt een speciale tracingcode op elke verpakking het mogelijk de inhoud te herleiden naar het bedrijf waar het dier in kwestie vandaan komt. 

Dat zijn zekerheden die tellen. Zeker in deze tijd. 

Een kwaliteitslabel om trots op te zijn!

Het Weidevee-keurmerk wordt dus niet zomaar aan ieder stuk rundvlees verleend. Zoals gezegd moet de melkveehouder voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden ten aanzien van weidegang. 

Om ervoor te zorgen dat het geselecteerde vlees bij de slachterij niet vermengd wordt met gewoon rundvlees, wordt er gebruik gemaakt van een identificatiesysteem waarbij het geselecteerde vlees wordt voorzien van het Weidevee-keurmerk. 
Aan de hand van dit identificatiesysteem kan ook het vleesverwerkend bedrijf het Weidevee-vlees eenvoudig separaat van het gewone rundvlees verwerken.  

De toegevoegde tracingcode zorgt ervoor dat het vlees te herleiden is naar de melkveehouder waar de koe vandaan komt.

Als aan al deze voorwaarden is voldaan mag het vlees het Weidevee-keurmerk dragen: een kwaliteitslabel om trots op te zijn.